środa, 13 listopada 2019

Makaron muszle faszerowany twarożkiem.



Makaron muszle faszerowany twarożkiem ze szczypiorem i rzodkiewką, podajemy jako zimną przystawkę.


Składniki:

makaron muszle 10 szt.
twaróg 25 dag
rzodkiewki 4 szt.
szczypior 1 pęczek
sól do smaku
pieprz ziołowy do smaku jogurt naturalny 3 łyżki

Wykonanie:

Twarożek:




Biały ser rozdrabniamy widelcem, dodajemy drobno pokrojony szczypior i rzodkiewki. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy pieprzem i solą do smaku, dodajemy jogurt i ponownie mieszamy.

Faszerowane muszle:






Muszle gotujemy według instrukcji która jest na opakowaniu, ja gotowałam 12 minut. Ugotowane muszle studzimy i faszerujemy zrobionym twarożkiem. Tak zrobione muszle podajemy jako zimną przystawkę.

Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz