Smażony, panierowany filet z morszczuka podany z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Składniki:
panierowany filet z morszczuka 3 szt.
ziemniaki 6 szt.
tarta bułka
jajko kurze 1 szt.
olej do smażenia
kapusta pekińska 1 szt.
marchew 2 szt.
cebula 1 szt.
sól do smaku
pieprz ziołowy do smaku
oliwa z pestek winogron 4 łyżki
majonez 2 łyżki
Wykonanie:
Na początek robimy surówkę z pekińskiej kapusty. Kapustę kroimy w paski o szerokości 1 centymetra, można na mniejsze, jak kto lubi. Marchew obieramy ze skórki i trzemy na dużych oczkach, obraną cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki surówki mieszamy, dodajemy oliwę sól i pieprz ziołowy, ponownie mieszamy. Na koniec dodajemy majonez i jeszcze raz mieszamy wszystkie składniki, przykrywamy folią i wkładamy do lodówki. Filety z morszczuka doprawiamy solą i pieprzem, panierujemy w tartej bułce i rozbełtanym jajku, smażymy na gorącym oleju na rumiany kolor z obu stron. Usmażony filet podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz