poniedziałek, 15 czerwca 2020

Jajecznica na gęsinie z ostrymi papryczkami.



Jajecznica usmażona na półgęsku parzonym z dodatkiem cebuli ostrych papryczek jalapeno i papryk słodkich.

Składniki:

parzony półgęsek kilka plasterków
papryczki ostre jalapeno 2 szt.
papryki słodkie kilka kawałków
cebula połowa
kurze jajko 1 szt.
sól jak kto lubi więcej słone

Wykonanie:

Plasterki półgęska kroimy w drobną kostkę, cebule w pół plastry a papryki w paski, wszystkie składniki smażymy na patelni z małą ilością tłuszczu do ładnego zeszklenia cebuli i zarumienienia kawałków półgęska. Smażących się składników nie solimy, gdyż w półgęsku jest wystarczająca ilość soli. Do całości wbijamy jajko i mieszamy wszystkie składniki. Usmażoną jajecznicę podajemy na gorąco z domowym pieczywem.








Smacznego !!! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz