poniedziałek, 15 czerwca 2020
Jajecznica na gęsinie z ostrymi papryczkami.
Jajecznica usmażona na półgęsku parzonym z dodatkiem cebuli ostrych papryczek jalapeno i papryk słodkich.
Składniki:
parzony półgęsek kilka plasterków
papryczki ostre jalapeno 2 szt.
papryki słodkie kilka kawałków
cebula połowa
kurze jajko 1 szt.
sól jak kto lubi więcej słone
Wykonanie:
Plasterki półgęska kroimy w drobną kostkę, cebule w pół plastry a papryki w paski, wszystkie składniki smażymy na patelni z małą ilością tłuszczu do ładnego zeszklenia cebuli i zarumienienia kawałków półgęska. Smażących się składników nie solimy, gdyż w półgęsku jest wystarczająca ilość soli. Do całości wbijamy jajko i mieszamy wszystkie składniki. Usmażoną jajecznicę podajemy na gorąco z domowym pieczywem.
Smacznego !!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz