poniedziałek, 22 czerwca 2020
Placki z młodych ziemniaków i pieczarek.
Chrupiące placki z młodych ziemniaków i pieczarek.
Składniki:
młode ziemniaki 5 szt. duże
pieczarki 50 dag
jajka kurze 2 szt.
mąka pszenna 3 łyżki
sól do smaku
pieprz ziołowy do smaku
majeranek 1 łyżka
olej do smażenia
Wykonanie:
Ziemniaki i pieczarki ścieramy na wiórki, odciskamy większą część wody, dodajemy sól, pieprz, mąkę, majeranek i wbijamy jajka. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Tak przygotowane ciasto przykrywamy i wstawiamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie nagrzewamy patelnię z olejem i smażymy placki. Usmażone placki możemy podać razem z jogurtem lub kwaśną śmietaną, jak kto lubi.
Smacznego !!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz