Makaron penne w gulaszu z mięsa i papryk.
Składniki:
schab 1 kg
bulion drobiowy 1 litr
cebula 2 szt. duże
marchew 1 szt.
papryka żółta połowa
papryka czerwona połowa
makaron penne 40 dag
sól do smaku
pieprz ziołowy do smaku
pieprz kolorowy tłuczony do smaku
majeranek 1 łyżka
sos sojowy ciemny 5 łyżek
natka pietruszki
lubczyk
natka z selera
Wykonanie:
Mięso kroimy w kostkę 2 x 2 cm, smażymy na patelni z pokrojoną w ćwierć plastry cebulą, doprawiamy solą i pieprzami do smaku. Podczas smażenia dodajemy pokrojone w większą kostkę papryki,zielone natki i lubczyk. Usmażone składniki na patelni przekładamy do garnka, zalewamy bulionem i zagotowujemy. Do gotujących się składników dodajemy makaron penne, majeranek i sos sojowy, kilka razy mieszamy. Gotujemy na wolnym ogniu 20 minut, do miękkości makaronu (al dente). Makaron z gulaszem podajemy na gorąco.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz