Gulasz z zamarynowanego mięsa wieprzowego z czosnkiem oraz cebuli, pieczarek i papryki podany z makaronem.
Składniki:
marynowana wieprzowina z czosnkiem w słoiku (słoik 900 ml) PRZEPIS:
papryka czerwona 1 szt.
cebula 1 szt.
pieczarki 50 dag
suszona włoszczyzna 3 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
sól do smaku
pieprz ziołowy do smaku
papryka czerwona w proszku 1 łyżeczka
pasta rosołowa 1 łyżka
gałka muszkatołowa 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżka
mąka pszenna do zagęszczenia 2 łyżki
woda 1 litr
makaron Penne
Wykonanie:
W większym garnku nagrzewamy oliwę i wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i większe kawałki papryki, dusimy kilkanaście minut, dodajemy wodę i pastę rosołową, całość doprawiamy przyprawami do smaku i dusimy do miękkości warzyw. Na koniec dodajemy słoik marynowanej wieprzowiny z czosnkiem, mieszamy i jeszcze 10-15 minut dusimy. Po tym czasie gulasz zagęszczamy mąką. W między czasie gotujemy makaron. Gulasz podajemy na gorąco z makaronem Penne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz