Kotlet schabowy podany z chrupiącymi frytkami i surówką z kiszonej kapusty oraz z ostrymi papryczkami cherry.
Składniki na 2 porcje:
schab 2 plastry
kurze jajko 2 szt.
bułka tarta
ziemniaki 6 szt.
sól
pieprz ziołowy
kiszona kapusta 50 dag
cebula połowa
ostre papryczki cherry marynowane
oliwa
olej do smażenia
Wykonanie:
Rozbijamy plastry schabu tłuczkiem do mięsa na cieńsze plastry, solimy, pieprzymy z obu stron. Przyprawione plastry schabu panierujemy w jajku i bułce tartej i smażymy z obu stron na rumiany kolor, do miękkości mięsa. W między czasie z ziemniaków smażymy frytki na oleju. Kapustę kiszoną lekko odciskamy z soku, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, troszkę oliwy i ziołowy pieprz. Całość mieszamy. Usmażone kotlety podajemy z frytkami, surówką z kiszonej kapusty i z ostrymi papryczkami cherry.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz