niedziela, 22 maja 2022

Schabowy z frytkami i surówką z kapusty kiszonej.

 


Kotlet schabowy podany z chrupiącymi frytkami i surówką z kiszonej kapusty oraz z ostrymi papryczkami cherry.

Składniki na 2 porcje:

schab 2 plastry

kurze jajko 2 szt.

bułka tarta

ziemniaki 6 szt.

sól

pieprz ziołowy

kiszona kapusta 50 dag

cebula połowa

ostre papryczki cherry marynowane

oliwa

olej do smażenia

Wykonanie:

Rozbijamy plastry schabu tłuczkiem do mięsa na cieńsze plastry, solimy, pieprzymy z obu stron. Przyprawione plastry schabu panierujemy w jajku i bułce tartej i smażymy z obu stron na rumiany kolor, do miękkości mięsa. W między czasie z ziemniaków smażymy frytki na oleju. Kapustę kiszoną lekko odciskamy z soku, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, troszkę oliwy i ziołowy pieprz. Całość mieszamy. Usmażone kotlety podajemy z frytkami, surówką z kiszonej kapusty i z ostrymi papryczkami cherry.




Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz