niedziela, 1 maja 2022

Smażone kurze bioderka, ziemniaki i marynowane ogóreczki.

 


Smakowite kawałki kurczaka smażone, podane z ziemniakami polanymi tłuszczem i marynowanymi ogóreczkami.

Składniki:

kurze bioderka 5 szt.

ziemniaki 8 szt.

marynowane ogórki 6 szt.

tłuszcz do smażenia

Przyprawy:

sól do smaku

pieprz ziołowy do smaku

pieprz kolorowy mielony do smaku

majeranek 1 łyżeczka


Wykonanie:

Wymyte bioderka osuszamy papierowymi ręczniczkami. Wszystkie przyprawy mieszamy i nacieramy nimi kurze bioderka. Przyprawione bioderka smażymy na rumiany kolor do miękkości mięsa. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone bioderka podajemy z ugotowanymi ziemniakami i marynowanymi ogóreczkami.





Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz