poniedziałek, 7 listopada 2022

Kotlet schabowy z kością, ziemniaki i sałatka z kapusty.

 


Kotlet schabowy z kością podany z ziemniakami i sałatką warzywną z kapusty, marchewki, cebuli, ogórka i papryk.

Składniki:

schab z kością 2 kawałki (plastry)

ziemniaki 6 szt.

sałatka warzywna

kurze jajka 2 szt.

bułka tarta do panierowania

sól do smaku

pieprz ziołowy do smaku

Wykonanie:

Kawałki schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy i panierujemy w rozbełtanym jajku i tartej bułce. Tak przygotowane kotlety smażymy na gorącym tłuszczu (najlepiej na smalcu) na rumiany kolor i do ich miękkości. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone kotlety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i warzywną sałatką.







Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz