Usmażone panierowane plastry schabu, podane z ugotowanymi ziemniakami i buraczkami.
Składniki:
plastry schabu 2 szt.
ziemniaki 8 szt.
ugotowane buraczki 2 szt.
sól do smaku
pieprz ziołowy do smaku
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, doprawiamy solą, pieprzem i panierujemy w tartej bułce i rozbełtanym jajku. Smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor do miękości mięsa. W między czasie gotujemy ziemniaki i trzemy na większych oczkach buraczki. Starkowane buraczki podsmażamy na maśle z drobno pokrojoną w kostkę cebulę. Buraczki podczas smażenia doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny do smaku. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i buraczkami.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz