Panierowane w jajku i bułce tartej smażone kostki z mintaja podane z ugotowanymi ziemniakami i sałatką warzywną z kapusty białej, papryk, ogórka, marchewki i cebuli.
Składniki:
filet z mintaja w kostkach (mrożony) 6 szt.
bułka tarta do panierowania
kurze jajka 2 szt.
sól do smaku
pieprz ziołowy do smaku
olej do smażenia
ziemniaki 8-10 szt.
sałatka warzywna ze słoja
Wykonanie:
Dzień wcześniej układamy zamrożone kostki mintaja na sicie żeby się rozmroziły. Rozmrożone filety w kostkach doprawiamy solą i pieprzem ziołowym, panierujemy w tartej bułce i rozbełtanych jajkach i smażymy na gorącej z olejem patelni. Smażymy na rumiany kolor z obu stron, około 15 minut z każdej strony. W międzyczasie gotujemy ziemniaki. Usmażone filety rybne podajemy z ziemniakami i sałatką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz