wtorek, 3 stycznia 2023

Smażone kostki z mintaja, ziemniaki i sałatka z kapusty, papryk i ogórka.

 


Panierowane w jajku i bułce tartej smażone kostki z mintaja podane z ugotowanymi ziemniakami i sałatką warzywną z kapusty białej, papryk, ogórka, marchewki i cebuli.

Składniki:

filet z mintaja w kostkach (mrożony) 6 szt.

bułka tarta do panierowania

kurze jajka 2 szt.

sól do smaku

pieprz ziołowy do smaku

olej do smażenia

ziemniaki 8-10 szt. 

sałatka warzywna ze słoja

Wykonanie:

Dzień wcześniej układamy zamrożone kostki mintaja na sicie żeby się rozmroziły. Rozmrożone filety w kostkach doprawiamy solą i pieprzem ziołowym, panierujemy w tartej bułce i rozbełtanych jajkach i smażymy na gorącej z olejem patelni. Smażymy na rumiany kolor z obu stron, około 15 minut z każdej strony. W międzyczasie gotujemy ziemniaki. Usmażone filety rybne podajemy z ziemniakami i sałatką.





Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz