czwartek, 6 kwietnia 2023

Smażony filet z morszczuka, ziemniaki i warzywna.

 


Smażony filet z morszczuka, podany z ziemniakami i sałatką z kapusty, papryk, ogórka świeżego, cebuli i marchwi. Proste i szybkie przygotowanie dania.

Składniki:

filet z morszczuka 2 szt.

ziemniaki małe 14 szt.

sałatka warzywna ze słoja

tłuszcz do smażenia

sól do smaku

pieprz ziołowy do smaku

bułka tarta do panierowania

kurze jajka 2 szt. małe

Wykonanie:

Rybę doprawiamy solą i pieprzem, panierujemy w bułce tartej i jajku i smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone filety rybne podajemy z ugotowanymi ziemniakami i warzywną sałatką ze słoja.




Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz