Kotlet schabowy podany z ziemniakami, marynowaną papryką i fasolką mamut.
Składniki:
plastry schabu 2 szt.
ziemniaki 3 szt.
sól do smaku
pieprz ziołowy do smaku
bułka tarta do panierowania
kurze jajka 2 szt.
marynowana papryka
fasolka mamut
tłuszcz do smażenia
koper do posypania
Wykonanie:
Tłuczkiem do mięsa rozbijamy plastry schabu, solimy i nacieramy ziołowym pieprzem. Maczamy w rozbełtanym jajku, obtaczamy w tartej bułce. Tak przygotowane kotlety układamy na patelni z rozgrzanym tłuszczem i smażymy na złoty kolor z obu stron do miękkości mięsa. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami posypanymi koprem, fasolką mamut i marynowaną papryką.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz