wtorek, 10 października 2023

Kotlet schabowy, ziemniaki, fasolka mamut i marynowana papryka.

 


Kotlet schabowy podany z ziemniakami, marynowaną papryką i fasolką mamut.

Składniki:

plastry schabu 2 szt.

ziemniaki 3 szt.

sól do smaku

pieprz ziołowy do smaku

bułka tarta do panierowania

kurze jajka 2 szt.

marynowana papryka

fasolka mamut

tłuszcz do smażenia

koper do posypania

Wykonanie:

Tłuczkiem do mięsa rozbijamy plastry schabu, solimy i nacieramy ziołowym pieprzem. Maczamy w rozbełtanym jajku, obtaczamy w tartej bułce. Tak przygotowane kotlety układamy na patelni z rozgrzanym tłuszczem i smażymy na złoty kolor z obu stron do miękkości mięsa. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami posypanymi koprem, fasolką mamut i marynowaną papryką.






Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz