Tradycyjny mielony z ziemniakami i sałatką warzywną z kapusty, ogórka i papryk.
Składniki:
1 kg schabu od strony karczku
20 dkg podgardla wieprzowego
pół cebuli
1 sucha bułka
3 jajka
tłuszcz do smażenia
sól
pieprz
czosnek granulowany
majeranek
ziemniaki 8 szt.
swojska sałatka
Wykonanie:
Cebulę i czosnek trzemy na tarce. Bułkę moczymy w wodzie, odciskamy wodę i mieszamy z mielonym mięsem. Dodajemy 3 jajka, sól, startą cebulę i czosnek oraz pozostałe przyprawy, dobrze mieszamy jednocześnie próbując farsz na kotlety. Na rozgrzanej patelni z tłuszczem, smażymy uformowane z farszu kotlety na rumianyy kolor z obu stron. W między czasie gdy smażą się kotlety, gotujemy ziemniaki. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i sałatką warzywną z kapusty, ogórka i papryk z domowych przetworów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz