środa, 3 stycznia 2024

Zupa jarzynowa na ćwiartkach z kurczaka.

 


Zdrowa i bardzo smaczna zupa jarzynowa ugotowana z mieszanki warzyw takich jak: kalafior, brokuł, marchewka, korzeń pietruszki oraz na ćwiartkach kurczaka.

Składniki:

mrożona mieszanka warzywna 500 g

ćwiartki kurczaka 2 szt.

por 

lubczyk, natka pietruszki, koper

domowa pasta rosołowa 1 łyżka lub 1 kostka drobiowa kupna

ziemniaki 3 szt.

sól do smaku

ziołowy pieprz do smaku

śmietana do zabielenia

Wykonanie:

Do gotującej wody wkładamy wymyte mięsa z kurczaka.  Podczas gotowania zdejmujemy szumowiny, wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki, pastę rosołową i gotujemy 20 minut od momentu wrzenia wody, doprawiamy solą i pieprzem. Po tym czasie dodajemy mrożone warzywa i pokrojoną natkę lubczyku, czosnek i pokrojoną natkę pietruszki. Gotujemy kolejne 20 minut od ponownego wrzenia zupy oraz zabielamy śmietaną.



Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz