Zdrowa i bardzo smaczna zupa jarzynowa ugotowana z mieszanki warzyw takich jak: kalafior, brokuł, marchewka, korzeń pietruszki oraz na ćwiartkach kurczaka.
Składniki:
mrożona mieszanka warzywna 500 g
ćwiartki kurczaka 2 szt.
por
lubczyk, natka pietruszki, koper
domowa pasta rosołowa 1 łyżka lub 1 kostka drobiowa kupna
ziemniaki 3 szt.
sól do smaku
ziołowy pieprz do smaku
śmietana do zabielenia
Wykonanie:
Do gotującej wody wkładamy wymyte mięsa z kurczaka. Podczas gotowania zdejmujemy szumowiny, wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki, pastę rosołową i gotujemy 20 minut od momentu wrzenia wody, doprawiamy solą i pieprzem. Po tym czasie dodajemy mrożone warzywa i pokrojoną natkę lubczyku, czosnek i pokrojoną natkę pietruszki. Gotujemy kolejne 20 minut od ponownego wrzenia zupy oraz zabielamy śmietaną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz