poniedziałek, 8 lutego 2016

Rosół z kurczaka.


skład:

ćwiartka z kurczaka
1 łyżka domowej kostki rosołowej
marchew
por
2 ząbki czosnku
natka lubczyku i pietruszki
sól, pieprz do smaku
2 listki laurowe
3-4 ziarenka ziela angielskiego

wykonanie: 

W 2 litrach wody gotujemy wymyte mięso z kurczaka, po zdjęciu szumowiny doprawiamy solą pieprzem, dodajemy listki laurowe, ziele angielskie, obraną i wymytą marchew, domową kostkę rosołową, por, pokrojoną natkę lubczyku. Gdy mięso jest miękkie do garnka dokładamy czosnek i pokrojoną natkę pietruszki. W między czasie gotujemy makaron nitki lub taki jaki lubimy.
Ugotowany makaron nakładamy do miseczek, dokładamy kawałki marchwi, obrane mięsko i zalewamy rosołem z pokrojoną natką pietruszki i kopru.



Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz