Dietetyczne ciasteczka owsiane z bakaliami.
4 banany
2 szklanki płatków owsianych
3 łyżki stołowe pestek słonecznika łuskanego
3 łyżki stołowe pestek dyni
3 łyżki stołowe płatków migdałów
3 łyżki stołowe orzecha włoskiego
3 łyżki stołowe rodzynek
3 łyżki stołowe suszonej żurawiny
opcjonalnie:
Jeżeli ktoś lubi słodkie może dodać łyżkę miodu.
wykonanie:
1 - Rozdrabniamy blenderem banany na papkę.
2 - Do rozdrobionych bananów dodajemy wszystkie pozostałe składniki, mieszamy wszystko.
3 - Na wyłożonej papierem do pieczenia łyżką formujemy ciasteczka (takie placuszki).
4 - Pieczemy 180 st.C z termoobiegiem i pieczemy 10-15 minut do momentu zarumienienia się ciasteczek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz