Faszerowany kotlet mielony z ziemniaki i cukinią konserwową.
składniki:
kotlety faszerowane
ziemniaki
cukinia konserwowa domowa
świeży koper
natka pietruszki
składniki na kotlety faszerowane:
Mięso wieprzowe z łopatki mielone 1,5 kg
1 cebula biała
1 cebula czerwona
1 papryka czerwona
0,5 kg pieczarek
ser mozzarella tarty
3 jajka
1 szklanka bułki tartej
1 łyżeczka granulowanego czosnku.
sól
pieprz czarny
pieprz ziołowy
tłuszcz do smażenia
wykonanie:
1 - Kroimy cebule, paprykę i pieczarki w drobną kostkę.
2 - Na patelni z tłuszczem smażymy do miękkości pokrojone w kostkę cebule, paprykę i pieczarki.
3 - Przyprawiamy do smaku smażone składniki do farszu, studzimy i do ostudzonego farszu dodajemy 5 dkg sera mozzarello (wiórki) i mieszamy.
4 - Doprawiamy mięso do kotletów, dodajemy jajka, bułkę tartą, sól pieprz, granulowany czosnek i
wyrabiamy około 15 minut.
5 - Formujemy kotlety robiąc płaskie placki z mięsa, nakładamy farsz i zlepiamy dokładnie
formując podłużne kotlety.
6 - Tak uformowane kotlety układamy na patelni z rozgrzanym tłuszczem i smażymy z obu stron na
złoty kolor.
Mięso płuczemy i mielimy przez sitko 4 mm.
Kroimy cebule, paprykę i pieczarki w drobną kostkę.
Na patelni z tłuszczem smażymy do miękkości pokrojone w kostkę cebule, paprykę i pieczarki.
Na patelni z tłuszczem smażymy do miękkości pokrojone w kostkę cebule, paprykę i pieczarki.
Na patelni z tłuszczem smażymy do miękkości pokrojone w kostkę cebule, paprykę i pieczarki.
Przyprawiamy do smaku smażone składniki do farszu, studzimy i do ostudzonego farszu dodajemy 5 dkg sera mozzarello (wiórki) i mieszamy.
Doprawiamy mięso do kotletów, dodajemy jajka, bułkę tartą, sól pieprz, granulowany czosnek i wyrabiamy około 15 minut.
Formujemy kotlety robiąc płaskie placki z mięsa, nakładamy farsz i zlepiamy dokładnie
formując podłużne kotlety.
Tak uformowane kotlety układamy na patelni z rozgrzanym tłuszczem i smażymy z obu stron na złoty kolor.
Tak uformowane kotlety układamy na patelni z rozgrzanym tłuszczem i smażymy z obu stron na złoty kolor.
Kotlety podajemy z ugotowanymi ziemniakami posypanymi koprem i natką pietruszki oraz cukinią konserwowaną w plastrach.
Smacznego!!!
kotlety faszerowane
ziemniaki
cukinia konserwowa domowa
świeży koper
natka pietruszki
składniki na kotlety faszerowane:
Mięso wieprzowe z łopatki mielone 1,5 kg
1 cebula biała
1 cebula czerwona
1 papryka czerwona
0,5 kg pieczarek
ser mozzarella tarty
3 jajka
1 szklanka bułki tartej
1 łyżeczka granulowanego czosnku.
sól
pieprz czarny
pieprz ziołowy
tłuszcz do smażenia
wykonanie:
1 - Kroimy cebule, paprykę i pieczarki w drobną kostkę.
2 - Na patelni z tłuszczem smażymy do miękkości pokrojone w kostkę cebule, paprykę i pieczarki.
3 - Przyprawiamy do smaku smażone składniki do farszu, studzimy i do ostudzonego farszu dodajemy 5 dkg sera mozzarello (wiórki) i mieszamy.
4 - Doprawiamy mięso do kotletów, dodajemy jajka, bułkę tartą, sól pieprz, granulowany czosnek i
wyrabiamy około 15 minut.
5 - Formujemy kotlety robiąc płaskie placki z mięsa, nakładamy farsz i zlepiamy dokładnie
formując podłużne kotlety.
6 - Tak uformowane kotlety układamy na patelni z rozgrzanym tłuszczem i smażymy z obu stron na
złoty kolor.
Mięso płuczemy i mielimy przez sitko 4 mm.
Kroimy cebule, paprykę i pieczarki w drobną kostkę.
Na patelni z tłuszczem smażymy do miękkości pokrojone w kostkę cebule, paprykę i pieczarki.
Na patelni z tłuszczem smażymy do miękkości pokrojone w kostkę cebule, paprykę i pieczarki.
Na patelni z tłuszczem smażymy do miękkości pokrojone w kostkę cebule, paprykę i pieczarki.
Przyprawiamy do smaku smażone składniki do farszu, studzimy i do ostudzonego farszu dodajemy 5 dkg sera mozzarello (wiórki) i mieszamy.
Doprawiamy mięso do kotletów, dodajemy jajka, bułkę tartą, sól pieprz, granulowany czosnek i wyrabiamy około 15 minut.
Formujemy kotlety robiąc płaskie placki z mięsa, nakładamy farsz i zlepiamy dokładnie
formując podłużne kotlety.
Tak uformowane kotlety układamy na patelni z rozgrzanym tłuszczem i smażymy z obu stron na złoty kolor.
Tak uformowane kotlety układamy na patelni z rozgrzanym tłuszczem i smażymy z obu stron na złoty kolor.
Kotlety podajemy z ugotowanymi ziemniakami posypanymi koprem i natką pietruszki oraz cukinią konserwowaną w plastrach.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz