Smażone panierowane kostki z fileta dorsza z ziemniakami i kiszoną kapustą.
skład:
4 kostki z dorsza
4 ziemniaki
świeża rzeżucha do posypania
domowa kapusta kiszona z żurawiną
wykonanie:
Obrane ziemniaki wrzucamy do wrzącej osolonej wody, dotujemy do miękkości, odlewamy wodę i
odparowujemy. Możemy potłuc lub podawać w całości. W między czasie smażymy panierowane kostki dorsza na rumiany kolor. Usmażone kostki dorsza podajemy z ziemniakami i domową,kiszoną
kapustą lub inną surówką.
Smacznego!!!
4 kostki z dorsza
4 ziemniaki
świeża rzeżucha do posypania
domowa kapusta kiszona z żurawiną
wykonanie:
Obrane ziemniaki wrzucamy do wrzącej osolonej wody, dotujemy do miękkości, odlewamy wodę i
odparowujemy. Możemy potłuc lub podawać w całości. W między czasie smażymy panierowane kostki dorsza na rumiany kolor. Usmażone kostki dorsza podajemy z ziemniakami i domową,kiszoną
kapustą lub inną surówką.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz