poniedziałek, 23 maja 2016

Sałatka śledziowa z jajkiem, pieczarką i ogórkiem marynowanym.


składniki:

    śledzie marynowane 5 płatów
    jajka 2 sztuki
    Ogórki konserwowe 4 sztuki
    Pieczarki konserwowe 4-5 sztuk
    Majonez domowy
    1 łyżeczka musztardy
    sól
    pieprz

przygotowanie:

1 - Jajka gotujemy na twardo, kroimy w kostkę.
2 - Śledzie kroimy w paseczki.
3 - Ogórki konserwowe kroimy w kosteczkę.
4 - pieczarki konserwowe kroimy w kostkę.
5 - Wszystkie składniki mieszamy razem.
6 - Do połączonych składników dodajemy majonez, a następnie przyprawiamy do smaku, solą i pieprzem.

Do dekoracji możemy użyć plasterków świeżego ogórka.



Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz