poniedziałek, 23 maja 2016
Sałatka śledziowa z jajkiem, pieczarką i ogórkiem marynowanym.
składniki:
śledzie marynowane 5 płatów
jajka 2 sztuki
Ogórki konserwowe 4 sztuki
Pieczarki konserwowe 4-5 sztuk
Majonez domowy
1 łyżeczka musztardy
sól
pieprz
przygotowanie:
1 - Jajka gotujemy na twardo, kroimy w kostkę.
2 - Śledzie kroimy w paseczki.
3 - Ogórki konserwowe kroimy w kosteczkę.
4 - pieczarki konserwowe kroimy w kostkę.
5 - Wszystkie składniki mieszamy razem.
6 - Do połączonych składników dodajemy majonez, a następnie przyprawiamy do smaku, solą i pieprzem.
Do dekoracji możemy użyć plasterków świeżego ogórka.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz