sobota, 11 czerwca 2016
Jajecznica z kiełbasą i pomidorkami.
Jajecznicę usmażyłam na najzdrowszych jajkach od kur wesołych, zielononóżek, na tłuszczu obniżającym zły cholesterol (smalcu z gęsi).
składniki:
3 jajka kurze (od kur zielononóżek)
cebula ze szczypiorem
3 pomidorki cherry
kiełbaska śląska
sól
pieprz ziołowy
smalec z gęsi
wykonanie:
1 - Na rozgrzanym smalcu smażymy pokrojone w kostkę kiełbaskę, cebulkę ze szczypiorem i pomidorki.
2 - Gdy składniki na patelni są już miękkie, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy rozmieszane jajka i smażymy tak,żeby jajecznica nie była przesmażona i sucha, musimy wyczuć moment kiedy zakończymy smażenie.
3 - Usmażoną jajecznicę podajemy z chlebkiem razowym swojskiego wypieku.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz