sobota, 11 czerwca 2016

Jajecznica z kiełbasą i pomidorkami.


Jajecznicę usmażyłam na najzdrowszych jajkach od kur wesołych, zielononóżek, na tłuszczu obniżającym zły cholesterol (smalcu z gęsi). 

składniki:

3 jajka kurze (od kur zielononóżek)
cebula ze szczypiorem
3 pomidorki cherry
kiełbaska śląska
sól
pieprz ziołowy
smalec z gęsi

wykonanie:

1 - Na rozgrzanym smalcu smażymy pokrojone w kostkę kiełbaskę, cebulkę ze szczypiorem i pomidorki.

2 - Gdy składniki na patelni są już miękkie, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy rozmieszane jajka i smażymy tak,żeby jajecznica nie była przesmażona i sucha, musimy wyczuć moment kiedy zakończymy smażenie.

3 - Usmażoną jajecznicę podajemy z chlebkiem razowym swojskiego wypieku.








Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz