poniedziałek, 6 czerwca 2016

Kiełbasa dąbrowska surowa, parzona, smażona, młode ziemniaki w mundurkach z koktajlowymi pomidorkami i chrzanem.



Pyszne danie z ziemniakami smażonymi w mundurkach i kiełbaskami parzonymi, smażonymi. Takie kiełbaski można na różne sposoby przyrządzać. Tym razem postanowiłam je tak przyrządzić :)


składniki:

4 większe młode ziemniaki
6 kiełbasek surowych dąbrowskich (własny wyrób)
1 cebula biała
1 cebula czerwona
pomidorki koktajlowe
sól
pieprz ziołowy
chrzan

wykonanie:

1 - Ziemniaki (w skórce) dokładnie myjemy i gotujemy w osolonej wodzie.

2 - Kiełbasę parzymy w wodzie o temperaturze 75 stopni Celsjusza.

3 - Ugotowane ziemniaki przecinamy wzdłuż na połowy, skórki lekko nadcinamy.

4 - Smażymy na gorącym tłuszczu na złoty kolor.

5 - Gdy kiełbasa nam się sparzy, smażymy ją na tym samym tłuszczu co smażyliśmy ziemniaki.

6 - Gdy kiełbaski zarumienią się i przewrócimy je na drugą stronę, dodajemy pokrojone cebule.

7 - smażymy do miękkości cebuli i zarumienienia się kiełbasek.

8 - Kiełbaski podajemy z usmażonymi ziemniakami, pomidorkami koktajlowymi i chrzanem.















Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz