sobota, 4 czerwca 2016
Kompot z suszonych jabłek z miętą i imbirem.
Kompot z suszonych jabłek nie jest tylko na zimowe dni, ale jest super napojem z dodatkiem mięty, orzeźwiającym napojem na upalne, letnie dni. :)
Składniki:
8 litrów wody
80 dkg suszonych, winnych jabłek
4 saszetki suszonej mięty pieprzowej
4-5 goździków
10 dkg świeżego imbiru
cukier trzcinowy - ilość zależna od tego kto jaki słodki kompot lubi.
skórka z pomarańczy bez białego albedo
Wykonanie:
W 8 litrach wody gotujemy 80 dkg suszonych jabłek, podczas gotowania dodajemy 5 goździków 10 dkg świeżego imbiru, pokrojonego w plasterki. Gdy kompot zacznie się gotować dodajemy miętę i cukier trzcinowy (w zależności kto jaki słodki kompot lubi). Kompot studzimy, i na takie upalne dni jest super dawką witamin dla naszego organizmu.
Smacznego !!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz