czwartek, 30 czerwca 2016

Surówka z sałaty lodowej, ogórka, rzodkiewki, selera naciowego, bobu, szczypioru z dodatkiem sera białego.



Surówka jest z dodatkiem pokrojonego w kostkę sera białego. Bardzo smaczna, polecam :)

składniki:

seler naciowy 5-6 łodyg
szczypior 1 pęczek
rzodkiewka 10 szt.
ogórek zielony gruntowy 3 szt.
Bób 1 szklanka
ser twarogowy biały 20 dag.
koper zielony
oliwa z pestek winogron 4-5 łyżek
ocet jabłkowy 1 łyżka
sól 1 mała płaska łyżeczka
pieprz pół małej łyżeczki

wykonanie:

1 - W szklance przyrządzamy sos do surówki z oleju, octu jabłkowego, pieprzu i soli, mieszamy składniki.

2 - Seler naciowy, rzodkiewki, ogórki kroimy w kostkę, a szczypior, natkę pietruszki i koper kroimy drobno.

3 - Wszystkie pokrojone składniki które po kolei wkładaliśmy do miski dokładnie mieszamy, dodajemy przygotowany sos z oliwy, octu, pieprzu i soli.

5 - Mieszamy dokładnie wszystkie składniki, przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę.

6 - Po godzinnym schłodzeniu do surówki dodajemy pokrojony w kostkę biały ser i możemy konsumować.





Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz