Bardzo smaczna jajecznica usmażona na swojskiej wędzonce z jajkami od kur wesołych, zielononóżek. Pyszne danie na śniadanie :)
składniki:
jaja kurze 5 szt.
6-7 plasterków wędzonego podgardla wieprzowego (może być boczek wędzony)
szczypior z cebulką dymką pół pęczka
pieprz ziołowy
sól
wykonanie:
Na rozgrzanej patelni smażymy pokrojone w kostkę kawałki wędzonego podgardla lub boczku.
Smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem do momentu zarumienienia się skwarek. Dodajemy
pokrojone w plasterki cebulki dymki i chwilę smażymy pod przykryciem do zeszklenia cebuli.
Wbijamy 5 jajek i dodajemy pokrojony drobno szczypior.Smażymy cały czas mieszając do momentu
ścięcia się jajek, oraz musimy uważać żeby za bardzo nie przesmażyć jajecznicy, by nie była
sucha.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz