poniedziałek, 25 lipca 2016

Jajecznica na wędzonych skwarkach z wędzonego podgardla, ze szczypiorem.



Bardzo smaczna jajecznica usmażona na swojskiej wędzonce z jajkami od kur wesołych, zielononóżek. Pyszne danie na śniadanie :)


składniki:

jaja kurze 5 szt.
6-7 plasterków wędzonego podgardla wieprzowego (może być boczek wędzony)
szczypior z cebulką dymką pół pęczka
pieprz ziołowy
sól

wykonanie:

Na rozgrzanej patelni smażymy pokrojone w kostkę kawałki wędzonego podgardla lub boczku.
Smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem do momentu zarumienienia się skwarek. Dodajemy
pokrojone w plasterki cebulki dymki i chwilę smażymy pod przykryciem do zeszklenia cebuli.
Wbijamy 5 jajek i dodajemy pokrojony drobno szczypior.Smażymy cały czas mieszając do momentu
ścięcia się jajek, oraz musimy uważać żeby za bardzo nie przesmażyć jajecznicy, by nie była
sucha.








Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz