sobota, 3 września 2016
Szynkowe koszyczki z serem i jajkiem.
Bardzo smaczne koszyki z szynki sera i jajka, polecam jako przekąskę lub danie na śniadanie czy kolację :)
składniki na 6 sztuk:
szynka plastry 6 szt
ser mozzarella plastry 3 szt (6 połówek)
jajka kurze 6 szt
sól
pieprz
szczypior
wykonanie:
Do blachy przystosowanej do wypieku małych babeczek wkładamy w każdy otwór po plastrze szynki wieprzowej, kawałku plastra sera mozzarella i wlewamy do każdego koszyka po 1 jajku. Każdy koszyk solimy, pieprzymy i posypujemy drobno pokrojonym szczypiorem. Wkładamy formę do nagrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza i pieczemy 16 minut jeżeli chcemy mieć żółtka jajek na miękko i 19 minut na żółtka twarde. Po upieczeniu wyjmujemy koszyczki na talerz i konsumujemy.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz