poniedziałek, 24 października 2016

Ostre papryczki czereśniowe cherry, marynowane.

Marynowane z zalewie octowej ostre papryczki cherry.


Składniki:

papryczki czereśniowe cherry, ostre
czosnek 4-5 ząbków
cebula
liście laurowe 2 szt
parę ziaren pieprzu
parę ziaren ziela angielskiego
1/2 l wody
cukier do smaku (ja dałam 1 łyżeczkę)
sól do smaku  (ja dałam 1 łyżeczkę)
gorczyca
ocet jabłkowy
1 łyżka oleju na 1 słoik

Zalewa:

Wodę zagotowujemy z solą, cukrem i octem w stosunku 1:5, ocet 1, woda 5 .

Wykonanie:

Paprykę myjemy i wkładamy do słoików. Do każdego słoika dodajemy 1 - 2 ząbki czosnku, po 1-2 plasterki cebuli,  pieprz, liść laurowy, łyżkę oleju i ziele angielskie i po pół łyżeczki gorczycy.  Przygotowaną zalewą zalewamy słoiki z papryką, słoiki szczelnie zamykamy i pasteryzujemy 20 minut.











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz