Marynowane z zalewie octowej ostre papryczki cherry.
Składniki:
papryczki czereśniowe cherry, ostre
czosnek 4-5 ząbków
cebula
liście laurowe 2 szt
parę ziaren pieprzu
parę ziaren ziela angielskiego
1/2 l wody
cukier do smaku (ja dałam 1 łyżeczkę)
sól do smaku (ja dałam 1 łyżeczkę)
gorczyca
ocet jabłkowy
1 łyżka oleju na 1 słoik
Zalewa:
Wodę zagotowujemy z solą, cukrem i octem w stosunku 1:5, ocet 1, woda 5 .
Wykonanie:
Paprykę myjemy i wkładamy do słoików. Do każdego słoika dodajemy 1 - 2 ząbki czosnku, po 1-2 plasterki cebuli, pieprz, liść laurowy, łyżkę oleju i ziele angielskie i po pół łyżeczki gorczycy. Przygotowaną zalewą zalewamy słoiki z papryką, słoiki szczelnie zamykamy i pasteryzujemy 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz