piątek, 31 marca 2017
Kanapki z sałatką, z rzodkiewki, ogórka, szynki i śledzia.
Bardzo smaczna sałatka z sosem tatarskim, idealna na kolacyjne kanapki. Polecam :)
Składniki na 4 kanapki:
rzodkiewki 5 szt
ogórek świeży kawałek 5-6 cm
grubszy plaster chudej wędzonki
sos tatarski
sól
pieprz ziołowy
chleb 4 kromki
śledź marynowany 3 płaty
ćwikła z chrzanem
listki bazylii do dekoracji
Wykonanie sałatki:
Rzodkiewki, ogórek i plaster wędzonki kroimy w drobną kostkę. Dodajemy 2 łyżeczki sosu tatarskiego, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Mieszamy wszystkie składniki.
Wykonanie kanapek z sałatką i śledziem:
Z kromek chleba wycinamy okrągłe kromki, nakładamy sałatkę, kawałki śledzia i ćwikłę z chrzanem. Kanapki robimy w walcowatej foremce. Po ułożeniu poszczególnych warstw, powoli wypychamy kanapkę z formy, dekorujemy listkami bazylii. Kolejne kanapki robimy bez ćwikły z chrzanem, tylko z warstwą śledzia i kleksem z sosu tatarskiego.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz