piątek, 31 marca 2017

Kanapki z sałatką, z rzodkiewki, ogórka, szynki i śledzia.



Bardzo smaczna sałatka z sosem tatarskim, idealna na kolacyjne kanapki. Polecam :)

Składniki na 4 kanapki:

rzodkiewki 5 szt
ogórek świeży kawałek 5-6 cm
grubszy plaster chudej wędzonki
sos tatarski
sól
pieprz ziołowy
chleb 4 kromki
śledź marynowany 3 płaty
ćwikła z chrzanem
listki bazylii do dekoracji

Wykonanie sałatki:

Rzodkiewki, ogórek i plaster wędzonki kroimy w drobną kostkę. Dodajemy 2 łyżeczki sosu tatarskiego, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Mieszamy wszystkie składniki.




Wykonanie kanapek z sałatką i śledziem:

Z kromek chleba wycinamy okrągłe kromki, nakładamy sałatkę, kawałki śledzia i ćwikłę z chrzanem. Kanapki robimy w walcowatej foremce. Po ułożeniu poszczególnych warstw, powoli wypychamy kanapkę z formy, dekorujemy listkami bazylii. Kolejne kanapki robimy bez ćwikły z chrzanem, tylko z warstwą śledzia i kleksem z sosu tatarskiego.








Smacznego!!! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz