piątek, 9 czerwca 2017

Spaghetti z sosem drobiowo pieczarkowym.



Proste i szybkie w przygotowaniu, danie dla amatorów makaronów z sosem, pyszne :) Polecam :)

Składniki:

Spaghetti 1/2 opakowania 25 dag
filet z kurczaka połowa
sos pieczarkowy słoik 500 ml (swój wyrób)
sól
przyprawa do gyrosa
kumin

Wykonanie:

Przepis na sos, kliknij tu

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Filet kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą do gyrosa, kuminem i solą, smażymy na złoty kolor. W garnczku zagotowujemy sos pieczarkowy, dodajemy usmażone kostki z fileta, sos możemy troszkę zagęścić mąką ziemniaczaną i zabielić śmietaną. Ugotowane spaghetti podajemy polane obficie sosem. Całość posypujemy drobno pokrojoną bazylią.









Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz