sobota, 29 lipca 2017
Biała kaszanka smażona z cebulką i skwarkami ze słoninki wędzonej, paprykowanej.
Danie na śniadanie lub kolację, z białej kaszanki. Musiałam ją udekorować tak, żeby danie było kolorowe z dużą ilością witamin :) No i tak zrobiłam :) Wyszła pyszna :)
Składniki:
krążek białej kaszanki około 40 dag (swojski wyrób)
cebula połowa
cebula czerwona połowa
pomidor 1 szt.
słoninka wędzona, paprykowana
szczypior
oliwki czarne
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
Cebule kroimy w pół plastry, Kostki słoniny smażymy na patelni z przyprawioną pieprzem i solą cebulą. Gdy cebula trochę się poddusi dodajemy pokrojoną w grubsze plastry kaszankę białą i smażymy do zarumienienia się kaszy. Usmażoną kaszankę wykładamy na środek talerza, w środek kaszanki wkładamy nadciętego w 8 kawałków pomidora. W nadcięte miejsca wkładamy kawałki szczypioru, naokoło układamy wydrylowane czarne oliwki i po brzegach posypujemy drobno pokrojonym szczypiorem.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz