sobota, 29 lipca 2017
Chrupiące placki ziemniaczane z czosnkiem.
Chrupiące, placki ziemniaczane z czosnkiem, są naprawdę godne polecenia :)
Składniki:
ziemniaki młode 10 szt. duże
czosnek 5 ząbków
cebula połowa
mąka pszenna 3 łyżki
jajka kurze 3 szt.
sól 1 płaska łyżka
pieprz ziołowy 1 płaska mała łyżeczka
majeranek 1 łyżka
olej do smażenia
Wykonanie:
Obrane, wymyte ziemniaki i cebulę ścieramy na pulpę. Dodajemy przeciśnięty czosnek, doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem. Wbijamy jajka, dodajemy mąkę i wszystkie składniki mieszamy. Placki ze zrobionego ciasta smażymy na gorącym oleju, na rumiany kolor z obu stron. Usmażone placki odsączamy z oleju na ręczniczkach papierowych. Podajemy z gęstą śmietaną.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz