sobota, 29 lipca 2017

Chrupiące placki ziemniaczane z czosnkiem.



Chrupiące, placki ziemniaczane z czosnkiem, są naprawdę godne polecenia :)

Składniki:

ziemniaki młode 10 szt. duże
czosnek 5 ząbków
cebula połowa
mąka pszenna 3 łyżki
jajka kurze 3 szt.
sól 1 płaska łyżka
pieprz ziołowy 1 płaska mała łyżeczka
majeranek 1 łyżka
olej do smażenia

Wykonanie:

Obrane, wymyte ziemniaki i cebulę ścieramy na pulpę. Dodajemy przeciśnięty czosnek, doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem. Wbijamy jajka, dodajemy mąkę i wszystkie składniki mieszamy. Placki ze zrobionego ciasta smażymy na gorącym oleju, na rumiany kolor z obu stron. Usmażone placki odsączamy z oleju na ręczniczkach papierowych. Podajemy z gęstą śmietaną.













Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz