Młode ziemniaczki pieczone z łodyżkami lubczyku i selera podane z sadzonymi jajkami, oraz marynowanymi pieczarkami i ostrymi papryczkami.
Składniki:
młode ziemniaki 2 szt.
jaja kurze 2 szt.
łodyżki selera
łodyżki lubczyku
marynowane pieczarki
marynowane ostre papryczki
sól
pieprz
tłuszcz do pieczenia
Wykonanie:
Wyszorowane ziemniaki kroimy każdy na 3 kawałki, pieczemy razem z pokrojonymi łodyżkami selera i lubczyku. Smażymy na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków. Gdy ziemniaki będą miękkie, wbijamy 2 jajka i smażymy na sadzone. Usmażone jajka wykładamy na talerz, obok układamy ziemniaki i łodyżki. Dodajemy ostre papryczki i pieczarki.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz