wtorek, 29 sierpnia 2017

Jajecznica na boczku z pomidorami.



Jajecznica z jajek od kur gospodarskich, takich co po wolności chodzą :) Polecam.


Składniki:

jaja kurze 4 szt.
pół cebuli
pomidor 1 szt.
wędzony boczek 5-6 plasterków
koper suszony
sól do smaku
pieprz do smaku
ostra papryka do smaku
tłuszcz do smażenia

Wykonanie:

Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem i wkładamy na nią pokrojone w kostkę plasterki boczku i cebulę.
Smażymy do zeszklenia się cebuli, dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora. Smażymy aż pomidor zmięknie i wypuści sok. Doprawiamy do smaku i wbijamy jajka, mieszamy, posypujemy koprem. Gdy jajecznica usmaży się, wykładamy na talerze i konsumujemy.








Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz