Nasz tradycyjny schabowy, tym razem z ziemniakami i sałatką warzywną ze słoja. Polecam :)
Składniki:
2 grubsze plastry schabu
2 jajka
bułka tarta
sól, pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
ziemniaki 5 szt.
sałatka ze słoika (ogórek, papryka, cebula, czosnek w zalewie słodko kwaśnej)
Wykonanie:
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy zanurzamy w roztrzepanym osolonym jajku i obtaczamy w bułce tartej, tą czynność powtarzamy dwa razy (podwójne panierowanie). Tak przygotowane plastry naszego schabu układamy na gorącą z tłuszczem patelnię i smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. W między czasie gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki. Gdy ziemniaki będą miękkie odlewamy z nich wodę, tłuczemy i wkładamy na talerz, obok kładziemy usmażony kotlet schabowy i sałatkę z ogórka, papryki, cebuli i czosnku.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz