czwartek, 10 sierpnia 2017
Okrasa cebulowo boczkowa.
Jest to okrasa idealnie nadająca się do okraszania pierogów, różnego rodzaju klusek, kartaczy, ziemniaków , kasz, makaronów itd... Smaczna jest także zimna, zastygnięta ze świeżym chlebkiem.
Składniki:
boczek wieprzowy
podgardle wieprzowe bez skóry
cebula
sól
pieprz ziołowy
Wykonanie:
Boczek, podgardle myjemy, osuszamy papierowymi ręczniczkami. Kroimy w kostkę, solimy, pieprzymy i smażymy bez tłuszczu na patelni, tłuszcz wytopi się z boczku i podgardla. Kroimy cebulę w ćwierć plastry, solimy, pieprzymy i jak skwarki będą zarumienione dodajemy do nich cebulę i dusimy pod przykryciem do zeszklenia i lekkiego zarumienienia się cebuli.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz