piątek, 11 sierpnia 2017

Mięso z morszczuka, ziemniaki i sałatka warzywna ze słoja.

.

Jeżeli jest rybka na obiad, wiadomo że chyba jest piątek :) I przeważnie w piątki robię na obiad danie rybne. Polecam :)


Składniki:

morszczuk tusza 2 szt.
ziemniaki 6 szt.
słoik sałatki warzywnej (z domowej spiżarni)
olej do smażenia
sól
pieprz cytrynowy
natka pietruszki i koper do posypania

Wykonanie:

Rybę czyścimy z łusek, odcinamy grzbiety i płetwy, płuczemy w bieżącej wodzie, odciskamy z wody. Kawałki ryby doprawiamy pieprzem cytrynowym i smażymy na gorącym oleju do miękkości mięsa. W między czasie gotujemy ziemniaki, ugotowane ziemniaki odcedzamy i tłuczemy tłuczkiem. Usmażoną rybę obieramy z ości i kawałki ryby podajemy z ziemniakami posypanymi zieleniną i sałatką warzywną.



Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz