piątek, 1 września 2017

Smażone części kaczki, podane z prawdziwkami.



Usmażone części kaczki możemy podać z chlebem a także z pieczonymi w ziołach ziemniakami i oczywiście z marynowanymi prawdziwkami.

Składniki:

kacze nogi 4 szt.
filet kaczy 1 cały
łodyżki lubczyku
pieprz ziołowy
pieprz czarny
sól
marynowane prawdziwki

Wykonanie:

Wymyte części kaczki osuszamy ręczniczkami papierowymi, nacieramy pieprzmi i solą, skórkę nacinamy. Smażymy bez tłuszczu na gorącej patelni. Na wierzch układamy łodyżki lubczyku i smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem na rumiany kolor z obu stron mięsa. Gdy mięsa są miękkie, wykładamy na duży półmisek, obok układamy marynowane prawdziwki. Możemy konsumowaćz chlebem jak również możemy podać do tego pieczone w ziołach ziemniaki.









Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz