środa, 20 września 2017

Roladka z jajka i szczypioru.



Takie szybkie śniadanie, idealne śniadanie dla dzieci.

Składniki:

jajko kurze 2 szt.
szczypior
sól
pieprz ziołowy

Wykonanie:

Wbijamy jajka do słoika, dodajemy sól i pieprz. Zakręcamy słoik i roztrzepujemy jajka. Szczypior
myjemy, kroimy drobno. Patelnię do naleśników nagrzewamy, smarujemy olejem, wlewamy część masy jajecznej, posypujemy szczypiorem. Kiedy zetnie się placek z jajek przy pomocy łopatek silikonowych zwijamy go do połowy, podsuwamy do początku i wolne miejsce podlewamy roztrzepanym jajkiem oraz posypujemy szczypiorem. Tak postępujemy do wyczerpania jajka i szczypioru. Zwiniętą roladkę smażymy chwilę do lekkiego zarumienienia się. Delikatnie przekładamy na talerz, kroimy w kilkucentymetrowe kawałki, dekorujemy ogórkiem, pomidorkami koktajlowymi i bazylią.








Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz