poniedziałek, 23 października 2017
Jajecznica z jajek od kur zielononóżek wesołych.
Jajecznica usmażona z najzdrowszych jajek, od kur wesołych, zielononóżek.
Skład:
3 jajka od kur zielononóżek
sól himalajska
pół cebuli
Natka pietruszki
koper
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
Na rozgrzanym tłuszczu smażymy pokrojoną w piórka cebulę.Gdy cebula zeszkli się dodajemy jajka, solimy i ciągle mieszając smażymy na wolnym ogniu. Pilnujemy żeby jajecznica nie była za bardzo usmażona, musimy smażąc wyczuć moment w którym zakończymy smażenie jajecznicy. Jajecznica nie może być sucha, taka mocno usmażona. Jajecznica musi być taka luźno usmażona, wyglądać na soczystą. Usmażoną jajecznicę wykładamy na talerz i posypujemy zieloną natką kopru i pietruszki.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz