poniedziałek, 16 października 2017
Jajecznica z pomidorami i cebulą.
Na śniadanie polecam jajecznicę z pomidorami i cebulą, podaną z kromką swojskiego pieczywa.
Składniki:
jajka kurze 3 szt.
cebula połowa
pomidor 1 szt.
sól
pieprz ziołowy
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
Wymytego pomidora kroimy w kostkę, cebulę kroimy w pół plastry. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy cebulę i smażymy do jej zeszklenia. Dodajemy pomidory, doprawiamy solą i pieprzem, smażymy pod przykryciem na wolnym ogniu.Gdy pomidory puszczą sok dodajemy jajka, lekko solimy i smażymy do ścięcia się jajecznicy. Każdy sam reguluje sobie ścięcie jajecznicy. Jedni lubią mocno ściętą, drudzy wolniejszą. Usmażoną jajecznicę podajemy z pieczywem.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz