Usmażone rybne paluszki w panierce, podane z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.
Składniki:
panierowane paluszki rybne 10-14 szt.
ziemniaki 5 szt.
kiszona kapusta
cebula 1 szt. mała
sól
pieprz ziołowy
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
Obrane, wymyte ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. W między czasie robimy surówkę z kiszonej kapusty, cebuli i oleju. Cebulę drobno kroimy, kapustę nożem też troszkę siekamy, doprawiamy pieprzem ziołowym i solą. Do surówki wlewamy 4 łyżki oleju i dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Na gorącej patelni z olejem smażymy paluszki rybne. Ugotowane ziemniaki odlewamy z wody, odparowujemy i tłuczemy. Nakładamy ziemniaki na talerze, surówkę i usmażone paluszki rybne.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz