niedziela, 5 listopada 2017

Babka serowa z farszem.



Polecam upieczoną babkę serową z farszem mięso warzywnym i białym serem. Jest prosta i szybka w wykonaniu.


Składniki:

jajka kurze 3 szt.
mleko 1 szklanka
żółty ser 20 dag
mąka 2 szklanki
sok z połowy cytryny
sól szczypta
szynka konserwowa lub inna wędlina 20 dag
soda 1 łyżeczka
papryka czerwona połowa
ser biały włoski 250 g

Wykonanie:

Wbijamy do miski jajka, dodajemy mleko, ser starty na większych oczkach, mąkę, sól, sok z cytryny i sodę. Wszystkie składniki łączymy blenderem. Zrobionym ciastem wylewamy dno foremki do babki (połowa ciasta), posypujemy pokrojoną w kostkę szynką,  pokrojoną w kostkę paprykę oraz pokrojone kostki sera białego, zalewamy pozostałym ciastem. Pieczemy 40 minut w 180 stopniach Celsjusza. Upieczoną babkę wyjmujemy z formy, kroimy na 7-8 części, wstawiamy do środka pojemnik z gęstą śmietaną ze szczypiorem lub innym ulubionym sosem i konsumujemy.





















Smacznego!!!  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz