poniedziałek, 11 grudnia 2017

Rosół z kaczki.



Rozgrzewający, smaczny rosół z kaczki. Polecam :)

Składniki:

korpus z szyją i skrzydełkami z kaczki
włoszczyzna świeża
sól
pieprz ziołowy
liść laurowy 2 szt.
ziele angielskie 4 szt.
makaron nitki

Wykonanie:

Oczyszczony, wymyty korpus zalewamy zimną osoloną wodą i gotujemy do powstania szumowin. Powstałe szumowiny zdejmujemy łyżką cedzakową. Dodajemy świeżą włoszczyznę,liście laurowe, ziele angielskie i pozostałe przyprawy. Gotujemy około 2 godzin. Pod koniec gotowania jeszcze raz próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy i kończymy gotowanie. Podajemy z ulubionym, w między czasie ugotowanym makaronem.




Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz