czwartek, 14 grudnia 2017
Tosty francuskie, czyli smażone kromki chleba.
Smażone kromki chleba namoczone w rozbełtanym jajku. Jest to bardzo szybki, najprostszy sposób na przygotowanie smacznego śniadania lub kolacji.
Składniki:
kromki 2-3 dniowego chleba 5 szt.
jajka kurze 3 szt.
sól
pieprz ziołowy
natka pietruszki
pomidorki koktajlowe 6 szt.
olej do smażenia
Wykonanie:
Rozgrzewamy olej na patelni. W głębokim talerzu roztrzepujemy jajka, doprawiamy solą i pieprzem
ziołowym. Do roztrzepanych jajek dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki, widelcem mieszamy składniki z jajkiem. Przygotowane kromki chleba maczamy w jajku i smażymy na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor. Usmażone kromki chleba podajemy z koktajlowymi pomidorkami.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz