czwartek, 14 grudnia 2017

Tosty francuskie, czyli smażone kromki chleba.



Smażone kromki chleba namoczone w rozbełtanym jajku. Jest to bardzo szybki, najprostszy sposób na przygotowanie smacznego śniadania lub kolacji.

Składniki:

kromki 2-3 dniowego chleba 5 szt.
jajka kurze 3 szt.
sól
pieprz ziołowy
natka pietruszki
pomidorki koktajlowe 6 szt.
olej do smażenia

Wykonanie:

Rozgrzewamy olej na patelni. W głębokim talerzu roztrzepujemy jajka, doprawiamy solą i pieprzem
ziołowym. Do roztrzepanych jajek dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki, widelcem mieszamy składniki z jajkiem. Przygotowane kromki chleba maczamy w jajku i smażymy na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor. Usmażone kromki chleba podajemy z koktajlowymi pomidorkami.







Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz