środa, 13 grudnia 2017

Zupa pomidorowa z makaronem wstążki (gniazda).


Rozgrzewająca, smaczna zupa pomidorowa z makaronem. Polecam :)

Składniki:

korpus z szyją i skrzydełkami z kaczki
włoszczyzna świeża
sól
pieprz ziołowy
liść laurowy 2 szt.
ziele angielskie 4 szt.
makaron wstążki (gniazda)
koncentrat pomidorowy 200 g
śmietana 30 %

Wykonanie:

Oczyszczony, wymyty korpus zalewamy zimną osoloną wodą i gotujemy do powstania szumowin. Powstałe szumowiny zdejmujemy łyżką cedzakową. Dodajemy świeżą włoszczyznę,liście laurowe, ziele angielskie i pozostałe przyprawy. Gotujemy około 2 godzin. Pod koniec gotowania jeszcze raz próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy, zabielamy śmietaną i kończymy gotowanie. Zupę podajemy z ulubionym, w między czasie ugotowanym makaronem.




Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz