niedziela, 14 stycznia 2018

Jajecznica z boczkiem i szczypiorkiem.



Jajecznica usmażona na wędzonych skwarkach z boczku, ze szczypiorem i ostrą papryczką czereśniową. Polecam.

Składniki:

jajka kurze 6 szt.
szczypior z cebulką
boczek wędzony 10 dag
sól do smaku
pieprz ziołowy do smaku
papryczka czereśniowa ostra
tłuszcz do smażenia

Wykonanie:

Na gorącym tłuszczu smażymy pokrojony w kostkę boczek wędzony i cebulkę. Szczypior kroimy w kawałki 0,5 cm, mieszamy z jajkami, doprawiamy solą i pieprzem. Jeżeli skwarki z cebulką będą ładnie usmażone wlewamy na patelnię wymieszane jajka ze szczypiorem. Mieszamy, smażymy do momentu ścięcia się jajek, tak żeby jajecznica nie była za bardzo usmażona tylko była taka trochę luźna. Usmażoną jajecznicę podajemy z pieczywem i ostrą papryczką czereśniową.



Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz