poniedziałek, 8 stycznia 2018
Kopytka bez jajek.
Kopytka z gotowanych ziemniaków bez dodatku jajek. Szybkie i proste wykonanie.
Składniki na 16 kopytek:
ziemniaki ugotowane 2 szt.
mąka ziemniaczana 2-3 łyżeczki
Wykonanie:
Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę, rozkładamy równo w miseczce, dzielimy na cztery równe części. Jedną część wyjmujemy na bok a puste miejsce wypełniamy mąką ziemniaczaną. Wszystkie składniki mieszamy i wyrabiamy ciasto. Z wyrobionego ciasta formujemy wałeczki i ukośnie wycinamy kopytka. Kopytka wrzucamy do osolonej, gotującej się wody. Gotujemy do momentu wypłynięcia kopytek na wierzch.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz