Kotlet schabowy podany z ziemniakami, sałatką warzywną i papryczkami czereśniowymi.
Składniki:
schab 2 plastry
Jajo kurze 2 szt.
bułka tarta
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
ziemniaki 5 szt.
sałatka warzywna (domowej roboty)
Wykonanie:
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy zanurzamy w roztrzepanym
jajku i obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane plastry schabu smażymy na wolnym
ogniu z obu stron na złoty kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki. Gdy ziemniaki będą
miękkie odlewamy z nich wodę, odparowujemy i wkładamy na talerz obok kładziemy usmażony kotlet schabowy, sałatkę i papryczki czereśniowe.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz